X

La pressió humana sobre Menorca ha disminuït aquesta temporada, tot i la sensació de massificació

Segons els experts, hi ha hagut més turisme nacional i, en estades més curtes, i això ha fet que s'hagin mogut molt més que els turistes que viatjaven amb turoperadors

25/09/2021

La pressió humana sobre Menorca ha disminuït aquesta temporada, tot i la sensació de massificació

L’Observatori Socioambiental de Menorca assegura que enguany la pressió humana sobre l’illa ha estat menor que en altres anys. Tot i això, hi ha hagut una gran sensació de massificació. I és que segons els experts, hi ha hagut més turisme nacional i, en estades més curtes, i que això ha fet que s’hagin mogut molt més que els turistes que viatjaven amb turoperadors.

En xifres, hi ha hagut un 14% menys de gent que abans de la pandèmia. El dia de major pressió humana ha estat l’11 d’agost, que ha concentrat una població total de 185.688 persones damunt l’illa, lluny dels rècords de les més de 200.000 a les quals s’arribava cada any des del 2012. Però si és així, i han vingut menys turistes, per què la sensació de saturació ha estat tan accentuada?

El fet és que hi ha hagut més turisme nacional, que s’ha mogut molt més. El fenomen explicaria que enguany s’hagin batut rècords de cotxes a la carretera i que trobar taula en un restaurant sense reserva hagi estat una missió pràcticament impossible per a turistes i locals, tot i que a l’agost hi ha hagut una mitjana diària de 20.000 persones menys a Menorca que en un estiu convencional i que al juliol la població flotant no ha arribat a les 150.000 persones.

Tot i la davallada en la pressió humana, les xifres confirmen que la temporada turística d’enguany ha estat positiva per al sector hoteler, especialment el mes d’agost. Els establiments han registrat una ocupació del 71%, amb la pràctica totalitat de la planta oberta. Menorca, de fet, encadena el segon estiu consecutiu com a illa amb major ocupació hotelera.


Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

25/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris