X

El propietari de l’edifici ocupa del carrer Manacor accedeix a tapiar totes les entrades

Detingut un jove de 20 anys per l'incendi d'ahir de l'edifici okupa a Palma

27/09/2021

El propietari de l’edifici ocupa del carrer Manacor accedeix a tapiar totes les entrades

Avui matí, per ordre de l’Ajuntament de Palma, el propietari de l’edifici ha tapiat totes les entrades d’accés al conflictiu edifici del número 63 del carrer de Manacor, on ahir, damunt les 20h, es va declarar un important incendi. La policia Local de Palma ha fet guàrdia tota la nit davant la porta. S’esperava l’arribada, al llarg del matí, dels tècnics dels bombers encarregats d’analitzar els danys causats pel foc al tercer pis de l’immoble, i pel qual ja hi ha una persona de 20 anys detinguda, sospitosa d’haver-lo causat. Aquest edifici ocupat havia estat desallotjat fa unes setmanes, però aviat va tornar a entrar-hi gent.

Segons dos joves que residien a l’edifici, entorn a una quinzena de persones es repartien actualment entre els tres pisos. Ells dos, però, no eren a l’edifici en el moment de l’incident. Un d’ells assegura: “Jo visc a la primera planta. Vaig sortir deu minuts abans i va passar això. No se qui ho ha fet. Jo sóc marroquí i això ha estat un problema entre algerians.”

Com ells n’hi havia d’altres que esperaven pels voltants i que han hagut de passar la nit al carrer sense dormir, a l’espera de saber si podrien entrar a recuperar les seves pertinences. Els dos joves creuen que l’edifici és segur i s’han queixat que no els hagin deixat entrar: “La policia local ens ha deixat tirats. Almenys ens haurien hagut de deixar dormir-hi i avui ja hauríem recollit les coses i ens hauríem anat”.

Entre les 8 i les 9:30 del matí també s’hi ha pogut veure operaris d’Emaya fent neta a fons la vorera amb aigua a pressió per eliminar les restes de la cendra de l’incendi.

 

27/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris