X

Sánchez confirma que la pujada del Salari Mínim s’aprovarà demà en Consell de Ministres

S'amplia 15 euros fins als 965 euros mensuals en 14 pagues

27/09/2021

Sánchez confirma que la pujada del Salari Mínim s’aprovarà demà en Consell de Ministres

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha confirmat avui matí que el Consell de Ministres de demà aprovarà la pujada del Salari Mínim Interprofessional fins als 965 euros. Sánchez ha assegurat que “amb aquesta pujada continuam el camí per aconseguir en el 2023 un SMI del 60% del salari mitjà com fixa la Carta Social Europea” en unes declaracions realitzades al Centre Botín a Santander.

Ha assegurat que l’increment de l’SMI” no és només una qüestió de justícia social i de dignitat, també aporta un indubtable benefici econòmic”.

Recordem que el passat 16 de setembre, el Govern central i les organitzacions sindicals CCOO i UGT arribaren a un acord per incrementar el Salari Mínim 15 euros per arribar als 965 mensuals en 14 pagues amb efecte des de l’1 de setembre. També es va acordar la revisió en el 2022 i 2023 fins a assolir el 60% del salari mitjà.

Les patronals CEOE i Cepyme no varen signar l’acord. Consideren que no és el moment adequat per aquesta pujada salarial perquè l’economia encara es troba a l’inici de la recuperació i la creació de llocs de feina es pot veure afectada.

27/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris