X

Menorca recupera la normalitat gràcies a l’evolució positiva de la Covid

Registra la incidència acumulada de Covid més baixa des de les festes de Sant Joan: 27 casos per cada 100.000 habitants a 7 dies

27/09/2021

Menorca recupera la normalitat gràcies a l’evolució positiva de la Covid

Menorca recupera bona part de la normalitat en un moment en què té la situació de Covid més favorable de totes les Illes. La incidència acumulada és només de 27 casos per cada 100.000 habitants a 7 dies, fins i tot millor a la que es registrava per Sant Joan, abans que les festes en disparessin els contagis. La taxa de positivitat és de 2,45% a 7 dies.

El conseller Company ha destacat avui aquesta tendència positiva com un bon senyal que s’han pogut compatibilitzar els criteris sanitaris amb l’activitat econòmica de la temporada turística. Tanmateix, Menorca és l’única illa sense ingressos a l’UCI. On s’ha d’incidir més és en la vacunació, ja que, aproximadament, un 20% de la població no disposa encara de la pauta completa.

Aquesta evolució positiva ha comportat la reducció en les mesures anticovid en la majoria dels sectors. Pel que fa a la restauració, s’elimina l’horari de tancament i la limitació de persones per taula. També s’augmenta l’aforament màxim a un 75% del total a interiors i a un 100% a exteriors. Quant a les discoteques poden obrir fins a les 5 de la matinada.

Per les activitats esportives es permeten fins a 1000 assistents a interiors i fins a 5000 a exteriors. A espais d’oci com el teatre o cinema, es permet el 100% de la seva cabuda màxima i no és necessari deixar un seient lliure entre els assistents. També cal destacar que es lleven les restriccions horàries a les platges i parcs, recuperant així la normalitat.

27/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris