X

Demanen més de 100 anys de presó per als membres del Clan de ‘Los Peluos’ que ocupaven pisos buits i els llogaven

En la primera jornada del judici, 18 dels 23 acusats es neguen a declarar 

27/09/2021

Demanen més de 100 anys de presó per als membres del Clan de ‘Los Peluos’ que ocupaven pisos buits i els llogaven

El Clan de ‘Los Peluos’, tradicionalment vinculat al narcotràfic, és jutjat des d’aquest dilluns per ocupar pisos i llogar-los de forma irregular a immigrants, desocupats i famílies amb pocs recursos, entre els anys 2013 i 2014, a Palma. Al banc dels acusats seuen 23 persones, per a les quals es demanen penes que sumen més de 100 anys de presó. A la primera jornada de la vista, que se celebra a l’Audiència de Palma, 18 dels acusats s’han negat a declarar.

El modus operandi de la banda

Segons el fiscal, els acusats formaven una banda organitzada en la qual cadascú tenia un rol concret. El que feien era localitzar immobles buits, forçar les portes i canviar els panys. Després, es connectaven de forma irregular a les xarxes d’aigua i electricitat i llogaven els immobles amb contractes falsos i preus més baixos que els de mercat. Els acusats acudien a cobrar el lloguer in situ i adoptaven actituds violentes amb els inquilins que no pagaven. Segons la Fiscalia, varen utilitzar aquest modus operandi en almenys una quinzena de pisos, la majoria de bancs i ubicats als barris de Son Gotleu, la Soledat, Polígon de Llevant, Cala Major i l’Arenal. El fiscal  els imputa diversos delictes entre els quals organització criminal i coaccions i alguns d’ells, entre els quals el líder de l’organització, estan imputats també per tinença il·lícita d’armes.

Les defenses demanen la nul·litat de la causa

A l’inici de la vista, les defenses dels acusats han demanat la nul·litat de la causa. Al·legant que els inquilins també haurien d’estar imputats perquè eren conscients que vivien en cases ocupades. El tribunal ho ha desestimat.

27/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris