X

Sant Llorenç tampoc no veurà començar les obres antitorrentades aquesta legislatura

Tres anys després de la catàstrofe, el Pla de Gestió de Risc d'Inundacions del Govern es troba encara en fase d'estudi

27/09/2021

Sant Llorenç tampoc no veurà començar les obres antitorrentades aquesta legislatura

Imatge d'arxiu.

El Govern reconeix que el futur Pla de Gestió de Risc d’Inundacions, que ha de fer de Sant Llorenç un lloc més segur en època de pluges fortes, es troba encara en fase molt embrionària. Concretament en Fase II, amb el mapa de perillositat de la zona en exposició pública, i sense un pressupost tancat encara amb el Govern de l’Estat.

La directora general de Recursos Hídrics, Joana Maria Garau, veu, de fet, impossible que les obres  comencin aquesta legislatura. Com a molt, ha dit en una entrevista a IB3 Ràdio, el projecte quedarà redactat i licitat, però les actuacions no començaran abans de 2023, cinc anys després de la darrera gran torrentada, en la qual varen morir tretze persones.

“S’ha de fer amb cura”

El pla roman en fase d’estudi i la Conselleria de Medi Ambient en converses amb Madrid pel finançament de part dels 20 o 30 milions d’euros que es preveu que costin les obres. “S’ha de fer amb cura, amb garantia tècnica”, ha dit Garau.

Sigui com sigui, la directora general manté que Sant Llorenç i la resta de la península del Llevant de Mallorca estan millor condicionades que fa tres anys, per les obres de reparació de danys que s’hi varen fer just després de les inundacions. Una inversió d’emergència que va costar, recorda la directora general, 20 milions d’euros i amb la qual es van restaurar les zones afectades.


El risc extrem d’inundació a Sant Llorenç es manté intacte tres anys després

27/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris