X

Arriben un total de 13 pasteres amb 176 migrants a les Illes en les darreres hores

La majoria d'embarcacions han estat localitzades a Mallorca, tres a Cabrera i una altra a Formentera

28/09/2021

Arriben un total de 13 pasteres amb 176 migrants a les Illes en les darreres hores

176 persones han arribat en pastera a les costes de les Balears en les darreres hores. Entre elles hi ha un total d’11 dones i una desena d’infants. En concret s’han detectat un total de 13 embarcacions a Formentera, a Santanyí i a Cabrera.

La majoria han arribat a Mallorca. En 12 hores, entre ahir horabaixa i avui han arribat a la costa mallorquina 11 embarcacions amb 83 migrants, en aparent bon estat de salut i entre els quals viatjaven 8 dones. La darrera ha estat detectada avui mateix, a les 7 del matí a Cabrera pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior. A Formentera, en es Copinar, a la una de la matinada han estat localitzats 14 migrants, 15 homes i dues dones, en bon estat de salut que havien també arribat en pastera. Entre ells també hi ha 3 menors de curta edat.

És una mostra més de la tendència a l’alça que ja va quedar clara amb les xifres de rècord de fa una setmana, quan es va igualar el rècord de l’any passat amb gairebé 1.500 persones arribades de forma irregular, la immensa majoria des d’Algèria. Un augment influenciat per la pandèmia. El coronavirus ha tancat les fronteres d’aquest país i ha fet revifar aquesta ruta d’arribada a Europa. La pandèmia ha multiplicat per tres els registres registrats fins aleshores. Si la comparació es fa mirant cinc anys cap enrere, la xifra encara es dispara més. Des de l’any 2016, amb 3 barques i 38 persones, el nombre de migrants arribats a les illes s’ha multiplicat per 40.


Detinguts dos patrons de pasteres a Eivissa i ja en van 11 enguany

28/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris