X

Govern, sindicats i patronals destaquen que 85.000 fixos discontinus queden protegits fins al 28 de febrer

Destaquen que els ERTO i les prestacions arribin fins l'inici de la pròxima temporada turística

28/09/2021

Govern, sindicats i patronals destaquen que 85.000 fixos discontinus queden protegits fins al 28 de febrer

La Mesa de Diàleg Social reunida avui amb el Govern, sindicats i patronal ha valorat positivament l’ampliació dels ERTO fins al 28 de febrer i també el manteniment de la prestació dels fixos discontinus fins a la mateixa data. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat que 85 mil famílies es podran beneficiar de la prestació extraordinària. Ha assegurat que això representa una inversió de l’Estat de 382 milions d’euros. Aquesta prestació dels fixos discontinus va ser una reclamació específica de les Illes Balears.

Tant l’executiu com Comissions Obreres, UGT i la CAEB també han valorat que la protecció als treballadors arribi fins a l’inici de la pròxima temporada turística.

El secretari general de CCOO, José Luis Garcia, ha dit que protegir els fixos discontinus representa donar tranquil·litat a una part de la població activa molt important. Per la seva banda, Xisca Garí, vicesecretària general d’UGT, ha afegit que les pròrrogues no sols protegeixen els treballadors, també el teixit productiu.

Per la part empresarial, la presidenta de la CAEBCarmen Planas, ha dit que el fet que l’augment de les exoneracions es vinculin a la formació valora el compromís dels empresaris. També ha afegit que l’ampliació dels ERTO dona tranquil·litat per passar l’hivern.

Per últim, el representant de PIMEBGustavo de Vicente, ha destacat que les prestacions enguany arribin al 28 de febrer i no només a gener com l’any passat.

28/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris