X

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100% del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

28/09/2021

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100%25 del tanatori de Bon Sosec

L’Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya per aconseguir el 100% de la propietat del tanatori de Bon Sosec.
L’acord consisteix en una permuta que no implica cap desemborssament per cap de les parts.

L’Empresa Funerària Municipal de Palma és ara propietària al 60% del tanatori, de l’aparcament i un solar de 40.000 metres quadrats. Avui, els responsables de l’EFM duen al consell d’administració l’acord amb Funespaña.

Tal com avança el Diario de Mallorca, es tracta d’una permuta, canviar el solar de 40.000 m2 pel 40% de propietat del tanatori en mans de Funespaña. Després de passar per consell d’administració, l’acord s’ha de ratificar aquest dimecres a la junta de govern de Cort.

“Estem avançant i crec que és una bona notícia per a la ciutat”, ha assegurat el batle de Palma, José Hila.

El projecte de Bon Sosec, que havia de ser el primer cementeri privat d’Espanya, naufragà poc després de salpar. Els promotors i constructors s’endeuten per valor de cents de milions de pessetes, entre els quals el batle de Palma en aquell moment, Joan Fageda, amb la seva constructora Domus.

Els rescatà una entitat participada del Govern i part del deute bancari va quedar condonat. L’any 1996, l’Ajuntament de Palma comprà una part de Bon Sosec. Ara, en virtut de la permuta amb Funespaña, l’Empresa Funerària Municipal serà la propietària total del tanatori. La intenció és que això impliqui una gestió més efectiva.

28/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris