X

La central de Maó comença la descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores anuals

28/09/2021

La central de Maó comença la descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

La central tèrmica de Maó fa una passa en matèria de descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel. Els motors d’aquest combustible que, fins ara, s’utilitzaven fins a 8.700 hores a l’any, passaran a funcionar només 500 hores anuals. És a dir, tres setmanes l’any. A partir de llavors, les 5 turbines de gasoil hauran d’assumir la major part de la generació elèctrica, quan fins a l’actualitat es destinaven a atendre la demanda punta.

Així ho aprovarà aquest dimecres la Comissió Balear de Medi Ambient… i el canvi passarà a ser d’obligat compliment per part d’Endesa tot just es publiqui al BOIB. La mesura permetrà reduir la contaminació de la central… un objectiu que, segons el Govern, a la llarga s’ha de convertir primer, en el desterrament del fuel de les centrals de totes les illes i, després, en el tancament definitiu de les mateixes centrals. Precisament el canvi de combustible a Maó a favor del gasoil es farà també extensible el mes d’octubre a la central d’Eivissa.

28/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris