X

La lava del volcà de La Palma crea un delta en arribar a la mar

El Cabildo de l'illa diu que de moment els gasos no son nocius per a la salut però demana als veïnats confinats que no surtin de ca seva

29/09/2021

La lava del volcà de La Palma crea un delta en arribar a la mar

La lava del volcà de La Palma, en arribar a la mar, ha format un delta que va guanyant terreny a l’oceà. S’està formant amb la solidificació de la lava en contacte amb l’aigua. Això és el que descriuen els científics de l’Institut Espanyol d’Oceanografia.

Tot i que les autoritats han dit que ara la qualitat de l’aire no és nociva, sí que preocupa molt que el nigul que s’està formant pel contacte de la lava amb l’oceà arribi a ser perjudicial per a la salut de les persones, tal com han advertit els experts en els darrers dies. Per això, s’està extremant la vigilància.

El Cabildo de La Palma ha demanat als vesins dels quatre barris que estan confinats que no surtin de les seves cases. No es permet, en cap cas, els accessos a les zones evacuades. Aquest darrer recorregut fins a la mar ha afectat també les comunicacions dins l’illa, ja que s’ha hagut de tallar la carretera principal de la costa.

Avui a més s’ha conegut un nou recompte de construccions afectades a l’illa: segons el sistema de satèl·lits europeu Copernicus, l’erupció del volcà ja ha afectat a 744 edificacions, de les quals 656 estan destruïdes.

La colada del volcà ha format un petit delta. / EFE- Ángel Medina G.

La lava ha arribat a la mar aquest dimecres a la mitjanit a una zona de penya-segats situats a prop de la platja El Guirre, a Tazacorte. / EFE- Ángel Medina G.

29/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris