X

Alliberades 22 tortugues nascudes a Cala Pilar, al nord de Menorca, fa poc més d’un any

El GPS d'una de les tortugues alliberades fa un mes a Sa Mesquida fa un mes que no emet cap senyal

29/09/2021

Alliberades 22 tortugues nascudes a Cala Pilar, al nord de Menorca, fa poc més d’un any

Menorca ha alliberat aquest dimecres 22 tortugues nascudes l’any passat a Cala Pilar. Tenen exactament un any i 23 dies, han crescut sota la vigilància dels biòlegs marins en aquaris de Mallorca, València i Sevilla, però ja tene la mida idòcnia per tornar al lloc que les va veure néixer. Formaven part del niu de Cala Pilar descobert per unes turistes quan els ous van eclosionar. Llavors, 61 tortugues van arribar a la mar per si mateixes, la resta ha tingut, avui, una segona oportunitat.

L’alliberament ha tingut lloc a la platja dels Tancats, al nord de Ciutadella. Hi han participat voluntaris i membres del servei de protecció d’espècies i ha sorprès una excursió d’escolars i els banyistes.

Aquest mateix camí el varen emprendre 47 tortugues més nascudes també a Menorca i alliberades al juliol amb un any d’edat. Una d’elles, batejada amb el nom de Mesquida ha estat monitorada. El primer dia va nedar 50 quilòmetres cap al nord, després va arribar al golf de Gènova on es va perdre el seu senyal el 24 d’agost. Podria haver mort, o pot haver perdut el GPS.

29/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris