X

L’Ajuntament de Palma ja té el 100% de la propietat del tanatori de Bon Sosec

També recupera la propietat de 5.071 unitats de nitxol al cementeri de Son Valentí

29/09/2021

L’Ajuntament de Palma ja té el 100%25 de la propietat del tanatori de Bon Sosec

L’Ajuntament de Palma ja és l’única propietària del tanatori de Bon Sosec. Avui s’ha formalitzat la permuta amb Funespaña,del grup MAPFRE que en tenia el 40%, i ara passa a posseir un solar del complex, de 45.000 metres quadrats valorat en més de 600.000 euros. Aquesta zona verda, asseguren, no es dedicarà a un espai singular per a cerimònies. L’operació no afecta la gestió de les tombes.

El president de l’Empresa Funerària municipal, Alberto Jarabo, destaca que que aquest és un acord “històric” que “suposa tancar una de les decisions més fosques i perjudicials per al doblers públics de l’Ajuntament de Palma com va ser comprar Bon Sosec”. Jarabo ha explicat que aquesta compra fins i tot posà en perill la viabilitat de l’EFM. Ara, afirma, es posa fi a una gestió poc funcional heretada de l’operació de rescat del que havia de ser el primer cementeri privat d’Espanya a prinicipi dels anys 90.

Ara, amb la permuta, l’Empresa Funerària Municipal es fa càrrec d’instal·lacions acabades i prop de 3.000 metres quadrats d’inacabades. Ja tenen plans per millorar-ne la gestió, explica el gerent, Jordi Vilà. Preveuen posar plaques fotovoltaiques i redistribuir els espais per millorar l’eficiència energètica. També dotar d’entitat pròpia el tanatori i deixar de funcionar com a apèndix del de Son Valentí.

A més, en paral·lel a aquesta operació, l’Empresa Funerària Municipal de Palma ha arribat a un acord per recuperar 5.071 tombes de Son Valentí que fins ara eren de Finisterre (MAPFRE).

29/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris