X

CCOO convoca vaga indefinida en el servei de neteja i recollida de fems a partir del 14 d’octubre a Mallorca

El sindicat exigeix que el conveni autonòmic s'apliqui a totes les contractes i no només a les noves

30/09/2021

CCOO convoca vaga indefinida en el servei de neteja i recollida de fems a partir del 14 d’octubre a Mallorca

Comissions Obreres ha convocat una vaga indefinida a partir del 14 d’octubre en el servei de neteja i recollida de fems a tota Mallorca. En una assemblea de treballadors celebrada ahir amb més de 250 treballadors, es va decidir per unanimitat convocar la vaga.

El motiu de les mobilitzacions segons CCOO és el bloqueig de la negociació del conveni autonòmic que vol introduir una clàusula perquè la seva aplicació només sigui per les noves contractes i no les vigents. El sindicat està en contra i diu que l’aplicació ha de ser efectiva a totes les contractes.

Segons el sindicat, la resposta de les patronals és que no poden repercutir els increments si no estan en els plecs de condicions i les administracions diuen que no poden modificar els plecs ja vigents.

CCOO afirma que és un conveni signat i publicat que és d’obligat compliment.

El sindicat recorda que la neteja viària i la recollida de fems és un servei essencial per a la població. Assegura que la majoria de treballadors cobra el Salari Mínim i que les condicions de feina impliques sobrecàrregues i jornades de fins a 12 hores sense cobrar hores extra. També es queixen de l’antiguitat dels vehicles i la manca de manteniment.

30/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris