X

El Convent de les Monges de la Caritat de Sineu podrà ser reconvertit en un hotel

L'Ajuntament ha aprovat el canvi d'ús de l'immoble perquè es pugui emprar com a establiment turístic

30/09/2021

El Convent de les Monges de la Caritat de Sineu podrà ser reconvertit en un hotel

El convent de les monges de la Caritat de Sineu es podria reconvertir en un hotel. L’Ajuntament n’ha modificat la qualificació urbanística perquè es pugui destinar a ús turístic i s’hi faci un hotel d’interior, després d’anys d’abandonament.

En concret, el projecte que ha rebut l’Ajuntament de Sineu preveu la reconversió del convent en un hotel d’interior de 15 habitacions. L’edifici està tancat des de fa 9 anys i fins ara només es podia destinar a ús docent i religiós. Una trava urbanística que s’ha solucionat aquesta setmana. El batle de Sineu, Tomeu Mulet, ha explicat que amb aquest ja són una desena els establiments hotelers que han obert darrerament al poble. Per a Mulet, la reconversió en hotels d’interior és una bona solució per frenar l’abandonament de grans casals que hores d’ara estan buits al centre del poble. Però no tots els veïnats hi estan d’acord. Alguns consideren que ja hi ha massa establiments d’aquest tipus al municipi.

L’edifici data de finals del segle XIX. Les Monges de la Caritat l’abandonaren el 2012, després de 149 anys de presència de la congregació al poble. Diverses generacions de sineuers hi varen estudiar, perquè hi acollia també l’antiga escola del poble.

La propietat de l’immoble és compartida entre diverses famílies i el Bisbat de Mallorca. Fa uns anys, el posaren a la venda per 1 milió 200 mil euros, però l’operació no s’arribà a materialitzar.

30/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris