X

Un professor impulsa el retorn de l’assignatura d’Història i Cultura de les Illes Balears

La 'Llei Wert' va deixar fora del currículum escolar l'assignatura que es va impartir entre el 2002 i 2015

30/09/2021

Un professor impulsa el retorn de l’assignatura d’Història i Cultura de les Illes Balears

Aprofitant que la LOMLOE, la nova llei educativa, es troba en un moment de reelaboració curricular, el professor de l’IES Binissalem Jordi Maíz ha impulsat una petició per recuperar l’assignatura d’Història i Cultura de les Illes Balears. Ja compta amb el suport de 35 departaments i més de 400 professors de Geografia i Història de les Illes que consideren que el coneixement del nostre passat no hauria de quedar diluït entre tota la matèria de ciències socials.

La cultura talaiòtica, la petjada romana, els fenicis, les Germanies o el cant de la Sibil·la. Història, patrimoni, art i cultura de les Illes que es troba dispersa i mig amagada entre les diferents assignatures de ciències socials. De significat desconegut per generacions de balears. Des del 2002 al 2015 amb l’entrada en vigor de la LOMCE, coneguda com la Llei Wert, s’impartia a primer de batxillerat 4 hores setmanals d’Història i Cultura de les Illes Balears.

Actualment, s’està acabant d’enllestir el currículum estatal. Després, serà el torn de les autonomies que hauran d’acabar de concretar l’altre 50% dels continguts de cada matèria i serà quan se’n farà la petició a la Conselleria d’Educació. Ara per ara, ja hi ha 35 departaments i més de 400 professors de geografia i història que s’han adherit a aquesta demanda. Ara mateix, afirmen que els currículums d’aquestes asssignatures són molt extensos. Hi ha tanta matèria a explicar que no queda temps per incidir en determinats temes propis.

Es preveu que la LOMLOE es comenci a aplicar a partir del curs 2022-23.

30/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris