X

Turoperadors i hotelers demanen tornar a la “vella normalitat” el més aviat possible

L'increment de reserves al Regne Unit i Alemanya fan preveure una bona temporada 2022 i amb pujades de preus

30/09/2021

Turoperadors i hotelers demanen tornar a la “vella normalitat” el més aviat possible

Mallorca ocupa la primera posició en les reserves vacacionals dels britànics, seguida de Tenerife i Eivissa. Són les dades d’un dels principals turoperadors britànics, Jet2Com, que confia que 2022 sigui la temporada de la tornada a la normalitat. “Des dels anuncis del govern britànic (sobre la flexibilització dels viatges) fa dues setmanes, la gent té molta més confiança per viatjar i agafar vols cap l’estranger”, ha dit el CEO de Jet2 Holidays durant una taula rodona de la jornada “DestinaXtion-Connecting Tourism Players” moderada per la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera.

Des del mercat alemany també preveuen que les Balears i Canàries seran les destinacions que primer es beneficiaran del final de la pandèmia, però amb canvis. “La qüestió per a l’any que ve és si els alemanys reservaran tan prest com solien, entre gener i i març. Probablement veuren retards”, ha dit el conseller de Turisme de l’ambaixada espanyola a Berlín, Arturo Ortiz.

Turoperadors i la Federació Hotelera demanen que una vegada que la pandèmia es doni per controlada, també desapareguin completament les restriccions als viatges i les “barreres burocràtiques” associades als controls sanitaris. “Hem de tornar a la ‘vella normalitat’ i recuperar la llibertat per viatjar el més aviat possible”, ha dit Heapy, de Jet2. “Hem de convèncer els polítics i els cientìfics que els aconsellen que s’han de prendre riscos”, ha afegit Gabriele Burgio, president del turoperador Alpitour. Preveuen que la temporada 2022 serà molt competitiva i hi haurà increments de preus que, segons Heapy, “s’haurien de moderar per evitar excloure una part del mercat que estarà disposada a viatjar”.

Com a conseqüència de la pandèmia, han detectat un gran increment en les peticions de transport en taxi o VTC entre aeroports i hotels. Les llicències actuals, diuen, no donaran l’abast quan arribi la temporada alta.

30/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris