X

Amics del Poble Sahrauí celebra la sentència que invalida els acords entre el Marroc i la UE

Recorden l'arribada a Mallorca l'any 2017 d'un carregament d'arena com a exemple clar d'espoli

30/09/2021

Amics del Poble Sahrauí celebra la sentència que invalida els acords entre el Marroc i la UE

Una sentència ha invalidat els acords comercials i de pesca entre el Marroc i la Unió Europea que inclouen productes extrets del Sàhara Occidental. L’associació Amics del Poble Sahrauí ho considera una victòria. El Govern central confia en poder mantenir les fràgils relacions diplomàtiques amb el Marroc.

L’arribada a Mallorca el maig de 2017 d’un vaixell amb 35.000 tones d’arena del Sàhara Occidental va desencadenar una gran polèmica. És, segons els Amics del Poble Sahrauí, un exemple clar i pròxim d’un espoli de recursos naturals de l’excolònia espanyola ocupada pel Marroc. La sentència coneguda ahir invalida, en concret, un acord de lliure comerç de productes agrícoles i dos pactes de pesca.

Segons el Tribunal General de la Unió Europea, per pescar en aigües sahrauís i comprar hortalisses cultivades allà, primer ho hauria d’aprovar el Front Polisario. La Unió Europea té dos mesos per complir la sentència, que es poden estendre si recorre al Tribunal de Justícia de la Unió, instància superior.

De moment, els pescadors andalusos estan preocupats. En canvi, els agricultors d’Almeria tenen l’esperança que deixin d’arribar productes del Marroc, que els fan competència directa.

30/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris