X

Es recuperen unes 2.000 places d’aparcament després de retirar-se les terrasses dels bars a Palma

Aquest divendres hauran d'estar desmuntades totes les terrasses si els restauradors no volen enfrontar-se a una multa de fins a 1.500 euros

01/10/2021

Es recuperen unes 2.000 places d’aparcament després de retirar-se les terrasses dels bars a Palma

Les terrasses de Palma situades a llocs d’aparcament ja no estan permeses des d’avui mateix. Una mesura que s’havia implantat a la capital balear per compensar la cabuda de client davant les restriccions anticovid. Ara s’han recuperat unes 2.000 places de pàrquing. Aquest divendres hauran d’estar desmuntades totes les terrasses si els restauradors no volen enfrontar-se a una multa de fins a 1.500 euros.

Els restauradors consideren que la mesura arriba massa prest, perquè encara no es permet omplir els interiors, ja que es manté la restricció del 75%. És el cas d’una encarregada de Santa Catalina, que hauria preferit “passar l’hivern” i llavors “a la primavera, quan es tranquil·litzi tot poder tornar a la normalitat”.

Mentrestant, però, els restauradors estaran exempts de pagar la taxa d’ocupació de terrasses en la via pública. El ple de Cort d’aquest dijous ha aprovat la darrera pròrroga de l’abstenció de pagament fins al 31 de desembre. A partir del primer de gener, el govern municipal estudiarà si passa a cobrar-lo íntegrament o s’ajorna per noves restriccions.

Excepció al Passeig Marítim

Els únics que podran mantenir la terrassa a la via circulatòria són els del Passeig Marítim. Aquesta àrea, des de Portopí al carrer Monsenyor Palmer, és competència de l’Autoritat Portuària, que ha decidit permetre-hi les taules de moment fins a finals d’any. Molts restauradors d’aquesta àrea, però, no l’aprofiten per seure-hi els clients sinó com a traster. “Hi guardem les cadires i tot”, ens diu un, “però si es fixa, no hi ha ni una taula muntada”. Per aquest motiu, veu bé que es facin servir les places per aparcar. “De què ens serveix tenir terrassa si la gent no pot venir”, afegeix.

01/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris