X

Octubre comença amb temps de setembre: ruixats i tempestes

La mínima nocturna té tendència a baixar i se situarà entre els 14ºC i els 16ºC a zones d’interior

01/10/2021

Octubre comença amb temps de setembre: ruixats i tempestes

Una carretera de Santanyí. /EFE-CLADERA

Octubre comença amb temps de setembre: ruixats, qualque tempesta intensa i ambient suau per a l’època.

Ruixats acompanyats de tempesta

Divendres el cel es carregarà progressivament. Hi pot haver qualque ruixat aïllat el dematí però serà a partir de migdia i primera hora del capvespre quan siguin més probables i intensos. Poden descarregar en forma de tempesta i ser localment forts a Mallorca fins a mitjan horabaixa. A Menorca i Eivissa també poden aparèixer de manera més puntual però igualment intensos.

La temperatura es manté sense canvis importants, la màxima se situarà entre els 25ºC i els 28ºC. El vent de nord que havia bufat moderat en les darreres 24 hores al nord de les Balears s’acaba però encara quedarà mar de fons a la costa nord de Menorca i Mallorca.

Dissabte d’ambient variable

El cap de setmana començarà amb intervals de niguls que poden deixar de manera local qualque ruixat al nord de Mallorca i Menorca el dematí i a primera hora del capvespre. Seran fenòmens de caràcter local, no general. No plourà a la resta de les Balears.

La mínima nocturna té tendència a baixar i se situarà entre els 14ºC i els 16ºC a zones d’interior. Per contra, la màxima puja lleugerament i pot arribar als 27-29ºC a l’interior de Mallorca.

Preludi d’un canvi de temps

Diumenge, després d’un dematí de sol, el cel es carregarà de manera progressiva. Primer de niguls prims i el capvespre de niguls més gruixats que taparan per complet el sol. No impediran que la temperatura sigui suau, la màxima pot fregar els 30ºC. També es reforçarà el vent. Serà del sud i del sud-oest, moderat. Tot plegat són indicis d’un canvi de temps degut a l’arribada d’una línia de front en vista a la matinada de diumenge a dilluns.

Un dilluns de tardor

La primera setmana sencera d’octubre començarà amb un ambient típicament de tardor. El front serà moderadament actiu i farà baixar la temperatura de manera molt clara. Vendrà acompanyat de ruixats que poden caure preferentment a Menorca i el nord de Mallorca. Farà vent de l’oest (ponent i mestral) moderat amb cops forts i la situació marítima s’alterarà.

01/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris