X

Aina Calvo demana a la comunitat internacional garantir una migració “segura, ordenada i regular”

La delegada del govern espanyol reconeix la ploriferació de màfies de tràfic de migrants que arriben a les Balears

01/10/2021

Aina Calvo demana a la comunitat internacional garantir una migració “segura, ordenada i regular”

Dos anys després, s’ha tornat a celebrar de manera presencial l’acte commemoratiu del Dia de la Policia Nacional. En l’acte, la delegada del govern espanyol a les Illes, Aina Calvo, ha demanat a la comunitat internacional “assumir el repte de garantir que la migració sigui segura, ordenada i regular”.

Calvo ha assegurat que durant el 2020, l’arribada de migrants “s’ha triplicat”: “Aquesta és una realitat que no defugim”. Ha destacat que “la Policia Nacional, complint la llei, n’assumeix la custòdia dins els terminis marcats i en una situació en la qual se sumen les exigències pròpies de la pandèmia cada moment en l’obligació de seguir els tràmits establerts legalment”.

La delegada ha demanat que la “comunitat internacional ha d’assumir el repte de garantir que la migració sigui segura, ordenada i regular. En cas contrari, qui es llança a la mar en una pastera arriscant la vida a la recerca d’un futur millor esdevé especialment vulnerable a les màfies que trafiquen amb aquestes persones”. La delegada del govern central ha assegurat que els investigadors de la Policia han intensificat la persecució de les xarxes delicitives de tràfic de migrants i que “una prova d’això” és la detenció en els darrers mesos a Mallorca i Eivissa “de més d’una dotzena de patrons d’aquest tipus d’embarcacions”.

Calvo també ha agraït la tasca de Salvament Marítim, Guàrdia Civil i Creu Roja davant l’arribada de migrants a les costes illenques així com de la resta d’administracions.

Per la seva banda, el cap superior de la Policia a les Illes, Gonzalo Espino, ha destacat la feina feta pel cos durant el confinament per estar “en primera línia”. També ha destacat que amb la pandèmia han proliferat els delictes de “violència familiar” i el “tràfic de persones migrants” a les Balears.

“La continua arribada d’embarcacions ha obligat a redimensionar la nostra unitat d’estrangeria per a lluitar de manera més eficaç contra les organitzacions delictives que s’enriqueixen amb aquesta pràctica ilícita de la que són víctimes persones que persegueixen l’objectiu d’arribar a Europa per a aconseguir una vida millor”, ha destacat Espino.

CONTRA L’EXPLOTACIÓ SEXUAL INFANTIL 

A més, la delegada del govern espanyol ha lloat la tasca del cos policial contra l’explotació sexual infantil. “La detenció dels maltractadors, corruptors i abusadors ha estat el resultat d’una brillant actuació policial que ha comptat amb la valuosa i determinant col·laboració de l’Institut d’Afers Socials (IMAS). Fets com aquest demostren que és necessari que la societat faci d’altaveu i que denunciï aquest tipus de situacions d’abús si la víctima no ho fa”, ha dit Aina Calvo.

RAFA NADAL, MEDALLA BLANCA

Durant l’acte, s’han imposat 37 Medalles al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc a integrants de la Policia Nacional i a una funcionària dels Cossos Generals. Un dels protagonistes ha estat el tenista Rafa Nadal, que ha rebut la medalla blanca al mèrit policial que el converteix en membre del cos. També ha rebut aquesta distinció el director de l’Aeroport de Palma, Tomás Melgar.

Igualment s’han atorgat nou medalles al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc a persones que han contribuït a la millora de la Policia Nacional a la coordinadora COVID-19, al secretari general de la Delegació de Govern, Ramón Morey, i la fiscal delegada d’Estrangeria a Balears, entre altres.

01/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris