X

Admesa a tràmit la querella del Govern contra l’influencer Naïm Darrechi

El motiu va ser arran de la difusió viral d'una entrevista en la qual l'influencer reconeixia que s'inventava una suposada esterilització per poder tenir pràctiques sexuals sense preservatiu

02/10/2021

Admesa a tràmit la querella del Govern contra l’influencer Naïm Darrechi

L'influencer Naïm Darrechi en un dels seus vídeos de Tik Tok

El jutjat d’Instrucció número 2 de Palma ha admès a tràmit la querella interposada pel Govern contra l’influencer Naïm Darrechi per un presumpte delicte de discriminació. La querella es va interposar a través de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma i en representació també de l’Institut Balear de la Dona. El motiu va ser arran de la difusió viral d’una entrevista en la qual l’influencer reconeixia l’engany que utilitzava, ja que s’inventava una suposada esterilització per poder tenir pràctiques sexuals sense preservatiu.

Un fet, ha volgut recordar la Conselleria, que es va produir davant milions de joves que el segueixen a través de les xarxes socials i sobre els quals, ha assegurat, exerceix “una influència indubtable”, pel fet de tenir més de 26 milions de seguidors a TikTok, set milions de seguidors a Instagram i 3,9 milions de seguidors en el seu canal de YouTube.

A criteri de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma, aquests fets suposen un delicte que implica una pena de presó de sis mesos a dos anys i una multa de sis a 12 mesos per accions que suposin humiliació, menyspreu o descrèdit a qualsevol de les seves víctimes.

Amb aquesta querella i el procediment judicial que es deriva d’aquesta, el Govern considera que té el deure de protegir dels abusos i agressions sexuals, no permetre actuacions que atemptin contra la salut sexual i reproductiva de les dones i que a més, facin enaltiment o justifiquin per qualsevol mitjà d’expressió pública de difusió els delictes que puguin haver estat comesos per motius del sexe de la persona o per raons de gènere. L’obligació de l’Executiu també és vetllar perquè els continguts emesos a través de les xarxes socials no fomentin actuacions contra els drets sexuals i reproductius de les dones.

Cal recordar, així mateix, que el mes de juliol passat l’Institut Balear de la Dona, a l’empara de l’article 52 de la Llei de Protecció Integral a la infància i l’Adolescència, també va denunciar a Naïm Darrechi en el canal prioritari de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades i va demanar el tancament del seu canal de YouTube i del seu compte en Tik Tok, que va ser admesa a tràmit.


El Govern, sobre la petició del titktoker Naim Darrechi: “Demana assessorament per no cometre un delicte?”
Les polèmiques declaracions del tiktoker Naïm Darrechi: engana les seves parelles sexuals per a no usar preservatiu
José Nogales: “Naïm es va equivocar. És un extrem al qual no es pot arribar”

02/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris