X

El Govern balear espera que el Suprem ratifiqui el confinament dels estudiants del “megabrot” a Mallorca

"Jo crec que eren mesures necessàries. Són els protocols que s'apliquen pràcticament a tota Espanya", ha defensat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern balear, Iago Negueruela

03/10/2021

El Govern balear espera que el Suprem ratifiqui el confinament dels estudiants del “megabrot” a Mallorca

El Govern balear confia que el Tribunal Suprem ratifiqui el confinament forçós a l’hotel Palma Bellver dels estudiants del ‘macrobrot’ de Covid-19, que hi va haver arran d’una sèrie de viatges estudiantils a Mallorca.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ja va avalar la decisió presa per la Direcció General de Salut Pública i Participació del Govern de confinar els alumnes que havien donat negatiu a les proves PCR o els que s’havien negat a fer-les. Ara, és el Tribunal Suprem  s’haurà de pronunciar, després que la Fiscalia hagi interposat un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal balear.

“Jo crec que eren mesures necessàries. Són els protocols que s’apliquen pràcticament a tota Espanya”, ha defensat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern balear, Iago Negueruela. Segons el conseller, es tracta d’un protocol aplicable a tot el territori, que compta amb el suport del Ministeri de Sanitat i que es treballa conjuntament amb les comunitats autònomes per frenar l’expansió del virus.

Segons Negueruela, l’acte del Tribunal Superior de Justícia de Balears considera que s’ha d’atendre els experts sanitaris en aquesta matèria. “Jo crec que això és una resposta clara del Tribunal Superior de Justícia i esperam que sigui ratificada pel Tribunal Suprem en el mateix sentit”, ha declarat.

Malgrat la sentència del TSJIB, la Fiscalia del Suprem entén que la decisió no s’ajusta a dret, en considerar que es vulneren drets fonamentals com la llibertat deambulatòria o de moviment.

03/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris