X

Un sol al·lergòleg atén el 20% de la població amb patologies al·lèrgiques de Balears

Al retard del diagnòstic s'hi afegeix la demora per accedir a la vacunació de la Covid

03/10/2021

Un sol al·lergòleg atén el 20%25 de la població amb patologies al·lèrgiques de Balears

Balears viu un dèficit crònic al·lergòlegs. Ha estat, de fet, la darrera comunitat espanyola a disposar, des de 2018, d’un servei d’al·lergologia a la sanitat pública. Un sol especialista per atendre entre el 20 i el 25% de la població balear amb problemes d’al·lèrgies. Al retard del diagnòstic i posterior tractament, s’afegeix ara, diuen els experts, un altre problema. La demora per accedir a la vacunació de la Covid-19. Tot i que la majoria poden rebre l’antídot sense problemes, el fet que només un especialista s’encarregui de la seva autorització en retarda tot el procés.

Ser al·lèrgic i viure a les Illes constitueix, avui, tot un desafiament. Aquest ha estat, de fet, el lema de la cinquena edició d’Alergomenorca, la trobada d’al·lergòlegs espanyols que ha tornat a posar damunt la taula una reivindicació ja endèmica, la petició de més places d’especialistes a l’Ib-Salut. Un dèficit que pot tenir conseqüències indesitjades en la salut.

Les dades són sagnants. Mentre comunitats amb una població que dobla la de les Illes, com les Canàries, tenen 32 especialistes a la sanitat pública, Balears compta només amb una sola plaça d’al·lergòleg a Son Espases. Un greuge comparatiu enquistat en la realitat de la sanitat balear que el temps no ha acabat d’aclarir.

03/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris