X

Sancionen per partida doble una conductora que conduïa per una zona ACIRE de Palma sense identificar-se

L'Ajuntament ara ha rectificat, ja que l'afectada ja havia pagat una multa de 90 euros prèviament 

03/10/2021

Sancionen per partida doble una conductora que conduïa per una zona ACIRE de Palma sense identificar-se

És una multa de 300 euros per no identificació del conductor. Abans de rebre’n la notificació, aquesta persona havia rebut una primera multa perquè l’havia captada el radar circulant a 50 quilòmetres per hora en una via de 40. En petit, al darrere, si us fixau bé, adverteix que si no paga té l’obligació d’identificar el conductor. El problema és que sí que la va pagar. Ara, l’ajuntament de Palma admet que té dret a reclamar.

Primerament, la ciutadana va pagar 90 euros per conduir per una zona ACIRE sense tenir el distintiu que autoritza el seu vehicle a passar per la via. Dos mesos més tard, li reclamaven 180 euros més, el doble del que ja havia abonat, perquè no s’havia identificat. Al carrer ho troben abusiu.

Ara el consistori rectifica. Si la multa es paga, el conductor no està obligat a identificar-se. El problema és que els terminis són distints: per pagar la primera sanció tenia 40 dies. En canvi, per identificar-se, 21. Aquesta segona multa es va emetre abans que arribés a l’ajuntament la confirmació de pagament. Ara, si vol recuperar els 180 euros, els haurà de reclamar.

La identificació del conductor es demana especialment quan la multa és fruit de les imatges captades pels radars. El que més sancions ha generat en diferència és aquest de la carretera de Sant Antoni d’Eivissa: 27.800 enguany. Aquest radar tot sol supera la suma de totes les sancions de tots els radars que hi ha Mallorca.

Els punts més conflictius a Mallorca són a l’autopista d’Inca, a la MA13, als quilòmetres 8,9 i 16 que sumen més de 7000 sancions. Però on més multes hi ha hagut ha estat al quilòmetre 15 del radar de la MA1, que acumula en els primers 8 mesos de l’any més de 9 mil sancions, són 7.400 manco que l’any passat i 17.200 també manco que el 2019. Si bé les sancions han davallat respecte del 2019, sí que han tornat a pujar comparant-les amb les de 2020, un any de pandèmia, i amb molt manco circulació.

De les 86.000 sancions de la DGT l’any 2019 s’ha passat a 61.200 enguany fins al mes d’agost.

03/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris