X

Es dispara la xifra pelegrins que aquest any fan el Camí de Santiago des de Mallorca

Des d'aquest 2021, Mallorca compta amb dues sortides oficials per a completar el camí: des del Santuari de Lluc i des del Santuari de Cura

03/10/2021

Es dispara la xifra pelegrins que aquest any fan el Camí de Santiago des de Mallorca

El nombre de pelegrins de les illes que aquest any fan el Camí de Santiago es dispara. De fet, ja es superen les xifres d’abans de la pandèmia. I més encara que des d’aquest el Camí té dues sortides oficials des de Mallorca. Ja sigui des del Santuari de Lluc, un camí mil·lenari; o des del Santuari de Cura, el denominat com a camí lul·lià per què va ser el que va fer Ramon Llull per anar a Santiago, els quilòmetres que els peregrins facin a l’illa comptaran ja de manera oficial una vegada arribats a la catedral.

Una novetat que ha generat sorpresa, segons apunta el President de l’Associació Camí de Santiago-Mallorca, Jaume Alemany, però també una molt bona acollida, ja que era una reivindicació històrica dels pelegrins mallorquins. De fet, com afirma Alemany, cada pelegrí surt de casa seva per arribar a Santiago.

Aquells que l’han feta, diuen que l’experiència de fer el Camí de Sant Jaume per dedins de la nostra illa és una sensació única.

I són molts els que l’han fet. El Camí ha revifat enguany. Un any, Jacobeu. De cada vegada són més els pelegrins illencs que, sortint d’aquí o no, arriben a Compostel·la.

El Camí de Lluc té els finals d’etapa a Caimari, Lloseta, Santa Maria del Camí, i Palma. Des de Cura, se sol fer en una etapa, passant per Llucmajor, Sant Jordi, i acabant a Palma.

03/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris