X

Homenatge al cineasta Luis García-Berlanga a les Coves del Drac

L'any 1963 es va rodar a les coves de Manacor "El Verdugo", que ha esdevingut amb el temps un clàssic del cinema espanyol

03/10/2021

Homenatge al cineasta Luis García-Berlanga a les Coves del Drac

Els homenatges al cineasta Luis García-Berlanga se celebren per tot el país, enguany que es commemora el centenari del seu naixement. I les Coves del Drac han estat l’escenari més original per recordar-lo; a ell i a una de les seves millors pel·lícules: “El Verdugo”, rodada també en aquest indret.

Vespre de gala, catifa vermella i personalitats posant, l’ocasió ho mereix. Homenatge a Berlanga a les Coves del Drac, un dels escenaris d'”El Verdugo”. L’acte presentat pels actors Anabel Alonso i Antonio Resines va divertir les prop de 300 persones convidades i alguns dels familiars del director de cinema.

Que se celebri aquest homenatge a Mallorca confirma l’augment de produccions cinematogràfiques a l’illa. El d’anit va ser, asseguren, el més original que enguany s’ha fet a Berlanga.

“És important potenciar aquestes coves, potenciar el nostre nucli, que és Manacor i sobretot commemorar la figura de’n Berlanga”, explica Artur Aguiló, regidor de festes de l’Ajuntament de Manacor.

I abans de la projecció de la pel·lícula, el curt “El anónimo Caronte” de Toni Bestard. El seu protagonista Joan Ferrer, actor d’Ariany, interpretava un Guàrdia Civil a “El Verdugo”. Com explica el director mallorquí, Joan Ferrer “va tenir el seu minut de glòria” en aquesta pel·lícula.

I un desig durant la celebració, segons el fill gran de Berlanga, també José Luis de nom, i el productor executiu, Juan Carlos Caro, que els Goya se celebrin en futur, a l’illa, seria un orgull.

03/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris