X

Sardenya esperarà la decisió de la Justícia europea sobre Puigdemont

La causa no està arxivada, sinó només suspesa

04/10/2021

Sardenya esperarà la decisió de la Justícia europea sobre Puigdemont

Puigdemont a la seva arribada al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser aquest dilluns dematí. / EFE

El Tribunal d’Apel·lació de Sàsser (Sardenya, Itàlia) ha decidit suspendre el procediment sobre el lliurament a Espanya de l’expresident català Carles Puigdemont a l’espera que es pronunciï la justícia europea sobre la immunitat del líder independentista i la qüestió prejudicial, ha afirmat el seu advocat a Itàlia, Agostinangelo Marras.

“La Cort d’Apel·lació de Sàsser ha decidit suspendre la decisió fins que la Cort Europea de Justícia resolgui abans dues qüestions, la relativa a la immunitat del president Puigdemont i a la relativa a la competència del jutge espanyol d’emetre un procediment com el que ha emès”, ha explicat Marras, al final d’aquesta vista i davant els mitjans que l’esperaven enfront del tribunal.

Preguntat sobre els temps, el lletrat italià ha assenyalat que no pot donar dates concretes de quant podrà durar aquesta espera i ha matisat que la causa no està arxivada, sinó només suspesa.

Puigdemont, que no ha fet declaracions a la sortida de la Cort, va ser detingut el 23 de setembre a la seva arribada a l’Aeroport de l’Alguer per una ordre del Tribunal Suprem i va ser traslladat a la presó d’alta seguretat de Sàsser, encara que va ser posat en llibertat l’endemà.

El líder català ha arribat al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser aquest dilluns a les 10.55 hora local (8.55 GMT) i ha estat dins fins devers les 15.00 hores locals (13.00 GMT).

Per a acompanyar al líder català han viatjat fins a l’illa italiana els exmembres del Govern de Catalunya Toni Comín i Clara Ponsatí, també cercats per la Justícia espanyola i sobre els quals pesa una altra euroordre del Tribunal Suprem.

També la diputada de la CUP Dolors Sabater i el secretari general de JxCat i expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, que va estar empresonat i va ser indultat pel govern espanyol al juny.

D’altra banda, abans de l’arribada de Puigdemont també ha entrat en el tribunal la sotssecretària jurídica de Vox, Marta Castro, en representació del partit, que ha demanat personar-se en la causa si bé el Tribunal sard no els ha concedit la petició.

04/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris