X

Naufragi d’una pastera a Cabrera: tres desapareguts i 14 supervivents

Les primeres informacions assenyalaven que un iot havia rescatat dues persones aparentment mortes però que finalment es trobaven inconscients

04/10/2021

Naufragi d’una pastera a Cabrera: tres desapareguts i 14 supervivents

Un dels supervivents del naufragi atès pels sanitaris a la seva arribada a l'Hospital de Son Espases.

17 persones migrants procedents d’Algèria han naufragat aquest dilluns mentre intentaven creuar la Mediterrània en una pastera per a arribar a Europa. Salvament Marítim ha informat de l’albirament per part d’un veler d’unes 17 persones naufragades. Almanco tres persones estan desaparegudes i altres 14 han sobreviscut, cinc de les quals han estat traslladades a l’Hospital de Son Espases.

Segons les primeres informacions de delegació de govern espanyol, un iot havia rescatat dues persones aparentment mortes però que finalment es trobaven inconscients. Els tripulants d’aquest veler han avisat a les 16.08 hores de la presència de diverses persones en la mar a Salvament Marítim, que havia iniciat immediatament l’operatiu de rescat dels nàufrags. Devers les 16.20h, l’helicòpter de Salvament Marítim ha acudit a la zona per confirmar la situació.

Un iot que hi navegava ha recuperat dues persones que es trobaven inconscients mentre Salvament Marítim i Guàrdia Civil han trobat guardapits salvavides surant en l’aigua. Ràpidament han començat a cercar les persones desaparegudes i de moment 12 persones ja estan rescatades i traslladades a un centre hospitalari.

En aquesta operació de rescat s’han activat diverses embarcacions que estan en la zona per a recuperar els cossos i comprovar si hi ha més supervivents en la zona. El litoral de Mallorca es troba en alerta groga per forts vents del nord que generen ones d’entre 2 i 3 metres d’altura.

En les darreres setmanes han arribat a Cabrera, a les costes del sud de Mallorca, a Formentera i a Eivissa centenars de migrants irregulars en desenes d’embarcacions procedents d’Algèria, encara que de moment no hi ha detalls sobre els cadàvers albirats aquest dilluns.

04/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris