X

Quedar-te sense feina de cop i per primera vegada als 60 anys: “És difícil econòmicament, però també mentalment”

Na Magdalena ha dedicat quasi tota la seva vida laboral al món del turisme. A causa de la pandèmia, aquesta ha estat la seva segona temporada en ERTO

05/10/2021

Quedar-te sense feina de cop i per primera vegada als 60 anys: “És difícil econòmicament, però també mentalment”

Na Magdalena ha dedicat quasi tota la seva vida laboral al món del turisme. La pandèmia la va agafar quan just li faltava poc per reincorporar-se a la seva tasca d’encarregada de l’economat de tres hotels de Can Picafort. Aquesta ha estat la seva segona temporada en ERTO. “És difícil econòmicament, però també mentalment”, explica.

Però no tot ha estat dolent. A part de poder dedicar-se més a la família, de la pandèmia ha sorgit un llibre, que ha publicat i editat ella mateixa. Ara, a més, l’està traduint al català, fet que l’ha obligat a estudiar la nostra llengua, ja que a l’escola no ho va poder fer.

Na Magdalena confia a poder tornar a la seva feina l’estiu que ve, però té molt clar que hi haurà un abans i un després d’aquesta pandèmia. D’entrada ella ja està pensant a escriure i publicar el seu segon llibre.

Com ella ara mateix hi ha 49,286 persones a l’atur. En relació amb el mes d’agost, es produeix un lleuger increment de l’1,41%. En comparació amb el 2019, encara hi ha un 22% més d’aturats.

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social durant el mes de setembre va ser de 543.260 treballadors. És un augment de 43.000 persones en comparació amb l’any passat per les mateixes dates. Representa la pujada percentual més grossa de tot l’Estat amb un 8,6%. Comparat amb l’agost, hi ha 8.962 manco fent feina, una reducció de l’1,62%.

Setembre va tancar amb 15.625 treballadors en expedient de regulació temporal d’ocupació, 2 mil manco que a l’agost.

05/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris