X

Acord entre PSOE i Unides Podem per aprovar els PGE del 2022 i la llei de l’habitatge

Sánchez anuncia la creació de bons joves de 250 euros d'ajuda al lloguer

05/10/2021

Acord entre PSOE i Unides Podem per aprovar els PGE del 2022 i la llei de l’habitatge

El PSOE i Unidas Podemos han arribat avui dimarts a un acord per aprovar el projecte de Pressuposts Generals de l’Estat del 2022. Un pacte que inclou també la llei de l’habitatge. Així ho ha confirmat la Secretaria d’Estat de Comunicació de l’executiu.

Unidas Podemos sempre ha afirmat que per arribar a un acord sobre els pressuposts era necessari l’aprovació d’una llei de l’habitatge. Una llei que fixarà una regulació del preu del lloguer per a grans propietaris a zones amb una alta volatilitat. A més, es permetrà als ajuntaments aplicar un recàrrec de fins al 150% de l’IBI a habitatges buits. Pedro Sánchez també ha avançat avui que el Consell de Ministres aprovarà un bons joves d’habitatge de 250 euros mensuals durant els pròxims dos anys. Beneficiarà a joves d’entre 18 i 35 anys amb ingressos per sota dels 23.725 euros. Les famílies vulnerables ho podran complementar amb ajudes directes fins al 40% del lloguer.

La intenció del Govern central era aprovar el projecte dels Pressuposts Generals en el Consell de Ministres d’avui, però es farà en una pròxima convocatòria extraordinària aquest dijous. Després serà necessari el suport d’altres formacions polítiques en el seu tràmit en el Congrés dels Diputats.

 

 

05/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris