X

Ryanair acaba amb el ‘monopoli’ de Vueling entre Menorca i Barcelona a l’hivern

L'aerolínia irlandesa ofereix un vol diari durant la temporada baixa quatre anys després

05/10/2021

Ryanair acaba amb el ‘monopoli’ de Vueling entre Menorca i Barcelona a l’hivern

Vueling deixa d’operar en solitari la ruta amb Barcelona en temporada baixa. L’aerolínia Ryanair tornarà a connectar Menorca i la capital catalana a l’hivern 4 anys després. Ofereix un vol d’anada i un de tornada tots els dies de la setmana. D’aquesta manera, la principal ruta de l’illa en temporada baixa tindrà de nou competència. La plataforma ‘El transport Aeri Ofega Menorca’ no creu, no obstant, que això suposi un abaratiment de les tarifes.

Tot plegat mentre el ministeri estudia la proposta del Govern per declarar la ruta Obligació de Servei Públic, igual que ja tenen Madrid i Palma, tot i que amb algunes diferències.

A la connexió amb Mallorca de servei públic que opera Air Nostrum, s’hi ha sumat recentment Uep Fly, a més d’Iberia que vola des de fa temps. Precisament, les autoritats europees de la competència adverteixen que no és possible la compra d’Air Europa per part del grup IAG, del quan en formen part Iberia, Air nostrum i Vueling, entre d’altres. Al·leguen, que suposaria una pèrdia de competència en algunes rutes amb el continent americà i obliguen a cedir-ne algunes.

L’operació, valorada en 500 milions d’euros, hagués suposat una reducció de les freqüències a Balears, segons la plataforma el transport aeri ofega Menorca.

Aquest hivern també hi haurà dues connexions internacionals, amb Londres i París.

05/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris