X

Una de cada cinc persones en final de vida reben assistència de cures pal·liatives

Els professionals consideren que la ciutadania no està prou conscienciada per reclamar aquest servei mèdic que prepara i acompanya el pacient i la família durant el procés de mort

05/10/2021

Una de cada cinc persones en final de vida reben assistència de cures pal·liatives

Aquest dilluns, professionals i ciutadans van celebrar un debat a l’Ateneu de Maó per analitzar com millorar i protegir la dignitat dels pacients terminals, i és que segons la Societat Balear de Cures Pal·liatives, a Menorca només el 6% dels malalts en fase de final de vida son atesos per aquestes unitats integrades per metges, infermers i psicòlegs per acompanyar i informar durant el procés de mort. A les illes, el servei arriba al 19% de la població diana.

Segons dades d’IB-Salut, a Menorca, l’any passat, 135 persones i les seves famílies varen ser assistides per la unitat de cures pal·liatives, la gran majoria, pacients oncològics. Enguany, a més, s’ha posat en marxa un equip de cures pal·liatives pediàtriques.

Segons la Societat Balear de Cures Pal·liatives, manca formació entre els professionals a l’hora de derivar els casos, i també manca conscienciació entre la població per reclamar aquests serveis.

05/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris