X

La manca de subministrament de microxips podria afectar a l’abastiment de productes per Nadal

Aquesta situació es deu sobretot per la pandèmia, que va "distorsionar" la cadena de subministrament i va provocar una manca de productes bàsics

05/10/2021

La manca de subministrament de microxips podria afectar a l’abastiment de productes per Nadal

Ara per ara, si algú vol comprar-se un cotxe nou a les Balears ha d’esperar com a mínim mig any per poder estrenar-lo. Això és una situació que està passant per la manca de subministrament de microxips, no només en el sectot de l’automòbil, sinó també en altres sectors sobretot l’electrònic com els mòbils o ordinadors.

L’analista de l’Insitut d’Economia Internacional de la Universitat de València, Vicente Juan Pallardo, ha assegurat al programa ‘Al dia’ d’IB3 Ràdio que aquesta manca de subministrament “es mantindrà durant tres mesos com a mínim” i serà més notable, sobretot perquè afectarà al consumidor, “en temporades com el Black Friday o per Nadal: perquè no es podrà abastir”.

https://twitter.com/AldiaIB3/status/1445327755118252038?s=20

Aquesta situació es deu sobretot per la pandèmia, que va “distorsionar” la cadena de subministrament i va provocar una manca de productes bàsics. “El problema dels semiconductors -microxips- ha estat també per una manca de planificació d’occident”, ha assenyalat Pallardo, el qual afirma que “estam en l’inici d’una crisi d’abastiment que comporta l’increment de preus i l’escassedat”.

“El consumidor veurà un augment de preus si ho vol de manera urgent”, ha explicat Pallardo, i ha afirmat que “s’està detectant una manca de contenidors en vaixells”. El professor de la Universitat de València ha destacat que “anam cap a la transformació de model productiu”, no només per la crisi energètica sinó també pel canvi climàtic, i això repercutirà en un canvi de model de consum.

 

05/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris