X

Retards en les obres i pujada del preus dels pisos, les conseqüències més immeditades del desabastiment de materials de construcció

L'Associació de Fabricants de Materials d'Obra de les Illes aposta pel producte local, per a no dependre dels enviaments internacionals

06/10/2021

Retards en les obres i pujada del preus dels pisos, les conseqüències més immeditades del desabastiment de materials de construcció

La pandèmia va aturar el món sencer i ara que els països més desenvolupats es posen en marxa d’una forma tant frenètica que no donen a l’abast. Entre d’altres productes, manca material de construcció, que ja provoca retards en les obres d’entre un a 3 mesos a les Illes.

Així ho ha confirmat el president de l’Associació de Fabricants de Materials d’Obra de les Balears, Antoni Garí, qui preveu que la situació s’allargui en el temps. Un fet, apunta, que acabarà dificultant encara més l’accés a l’habitatge. “Evidentment, hi haurà una pujada de preus”, ha dit Garí.

La solució passa, segons el president de l’associació, per apostar de nou pel producte local i tornar a crear una indústria sòlida a les Balears, més enllà del turisme.

TASCA TITÀNICA

És una opinió que comparteix l’economista Pau Montserrat, qui en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio ha considerat que les empreses i els consumidors han de bolcar-se a comprar producte d’aquí, de qualitat, tot i que sigui més car. Encara així, Montserrat preveu que la fita és gairebé “impossible”. “L’administració pública i l’empresa privada han estat irresponsables. Tornar al producte local no es fa en dos dies i a les Balears no s’hi ha invertit en dècades”.

Els problemes de desabastiment afectaran les butxaques dels ciutadans. De fet, ha dit Montserrat, ja s’ha notat amb la inflació. “Nosaltres cobram el mateix, però el preu de les coses es dispara i la gent ho pateix, sobretot les famílies més vulnerables”. Ha posat com a exemple l’increment del preu dels habitatges i l’escalada del cost de l’energia.

06/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris