X

El president de PIME Menorca admet que va intentar que els amarraments de Menorca no sortissin a concurs

A pesar d'això, Justo Saura nega haver pressionat a favor de Marina Asmen

06/10/2021

El president de PIME Menorca admet que va intentar que els amarraments de Menorca no sortissin a concurs

El president de PIME Menorca, Justo Saura, ha reconegut davant la jutgessa que va demanar a l’Autoritat Portuària que es paralitzés el concurs per adjudicar 154 amarraments al port de Maó. Aquest dimarts ha declarat com a investigat en el marc de la peça que investiga la possible manipulació d’aquest concurs. Saura admet que el que ell volia era evitar el concurs i aconseguir la pròrroga de la concessió al grup empresarial que havia gestionat els amarraments durant anys. A pesar d’això, diu que, un cop el procediment va estar en marxa, no va pressionar ningú per afavorir Marina Asmen, la societat d’empreses menorquines que va resultar adjudicatària. El també president de l’Associació d’Empreses Nàutiques de Menorca manté que tot va ser legal i nega una adjudicació a dit, tal i com sospita la justícia.

Empresaris de Marina Asmen neguen irregularitats

Aquest matí també han declarat com a investigats dos dels empresaris menorquins que participen a la societat Marina Asmen. Marc Pons i Javier Mas també han negat irregularitats. De fet, Mas ha explicat que es va presentar al concurs amb Marina Asmen perquè era un conjunt d’empreses potents i pensava que era la millor solució per als seus amarraments i la problemàtica que hi havia amb aquesta gestió al port de Maó.

El delegat de ports a Menorca, Vicente Fullana, també ha comparegut aquest dimecres davant la jutgessa però s’ha acollit al seu dret a no declarar.

06/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris