X

“Bons habitatge” de 250 euros mensuals per a joves i control dels preus del lloguers

APIs i consumidors valoren les ajudes però són escèptics sobre l'efecte real de les mesures d'habitatge anunciades pel govern central

06/10/2021

“Bons habitatge” de 250 euros mensuals per a joves i control dels preus del lloguers

La mesura estrella en matèria d’habitatge a nunciada aquest dimarts per Pedro Sánchez i que no consta en la futura llei pactada amb Unides Podem és un “bo habitatge” de 250 euros mensuals durant dos anys per als joves de menys de 36 anys que tenguin rendes no superiors a 23.700 euros anuals.

El projecte de llei preveu donar poder a les autonomies per impedir pujades de preus més enllà de l’IPC a les zones anomenades “tensionades” que designarà cada govern autonòmic. Als grans tenidors se’ls podria obligar a rebaixar els preus de lloguer si superen els màxims que establirà el Govern central. Els municipis podran pujar l’IBI fins un 150% als titulars d’habitatges buits.

La futura llei també preveu incentius fiscals per als propietaris que lloguin a àrees tensionades o rebaixin els preus més d’un cinc per cent, entre altres deduccions.

Els Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de les Balears veu bé les ajudes, però critica les mesures de control de preus i les penalitzacions fiscals per part dels ajuntaments. L’associació de consumidors Consubal i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca també valoren les ajudes, però creuen que el problema no es resoldrà fins que no augmenti de forma significativa el parc d’habitatges de protecció pública i es controlin de manera efectiva els habitatges buits que no surten al mercat.

06/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris