X

Els pros i els contres de la reducció de la jornada laboral a quatre dies

Els experts apunten que la clau serà si escurçar la presencialitat suposarà una baixada de sous

07/10/2021

Els pros i els contres de la reducció de la jornada laboral a quatre dies

La pandèmia ha obert la porta al teletreball i la flexibilització dels horaris. I amb això, també el debat sobre la reducció a quatre dies de la jornada laboral. Telefònica ha posat en marxa un programa pilot de setmana laboral més curta, 32 hores, de dilluns a dijous. De moment, només s’hi ha adscrit el 0’8 per cent de la plantilla, ja que suposa una reducció del sou del 16 per cent.

Aquest dijous els treballadors d’una altra empresa espanyola, Desigual, voten si estan a favor o en contra de fer la passa. Una mesura que només afectaria, de moment, la plantilla de la central de l’empresa, però que, a poc a poc, es podria extendre a les sucursals de tot Espanya.

En l’àmbit públic, la Generalitat Valenciana té previst llançar un projecte pioner a principis de 2022, finançant amb uns 10 milions d’euros les empreses que redueixin els dies de treball setmanals a quatre. I Más País ha pactat amb el govern de l’Estat que en els pròxims pressupostos generals hi hagi una partida dedicada a aquest punt.

LA CLAU SERÀ SI REDUIR LA JORNADA SUPOSARÀ UNA BAIXADA DE SOUS

Així ho ha assegurat a l‘Informatiu Matí d’IB3 Ràdio l’expert en laboral de la Universitat de Barcelona, Raúl Ramos. “L’empresa ha de veure si pot fer la passa o no. I comprovar si reduint la jornada obté iguals o millors resultats que quan apostava per la presencialitat del treballador”.

Sigui com sigui, Ramos ha considerat que ara, després de les possibilitats que ha obert la pandèmia amb el teletreball, és un bon moment per encetar aquest debat

07/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris