X

La Trup estrenarà dissabte al Principal de Maó ‘Arminda, una història d’homes’

Està basada en l'obra inèdita escrita fa 250 anys per Joan Ramis, a la qual s'ha donat una perspectiva subjectiva i crítica

07/10/2021

La Trup estrenarà dissabte al Principal de Maó ‘Arminda, una història d’homes’

La companyia La Trup estrena dissabte al Teatre Principal de Maó, “Arminda, una història d’homes”. Està basada en l’obra inèdita escrita fa 250 anys per Joan Ramis, en versos alexandrins aparellats, i a la qual s’ha donat una perspectiva subjectiva i crítica. El muntatge viatja la setmana que ve al Teatre des Born de Ciutadella

La companyia La Trup, guanyadora de la segona convocatòria de coproducció del Teatre Principal de Maó, ha fet una adaptació lliure d’Arminda, una obra de teatre del neoclassicisme català, de caràcter tràgic, escrita el 1771 per Joan Ramis. El text planteja un conflicte amorós: Ramon estima Arminda i el comte Berenguer vol que es casi amb Rosaura, infanta de Castella. Berenguer s’oposarà al matrimoni a causa de la diferència de classe.

Tot i que el muntatge escènic, amb una dramatúrgia contemporània, roman fidel al text original, la peça aporta una perspectiva crítica i subjectiva, especialment des del feminisme.

L’equip que donarà forma a aquesta adaptació està format majoritàriament per professionals menorquins. Després de l’estrena d’aquest cap de setmana, l’obra viatja la setmana que ve fal Teatre des Born de Ciutadella, per a començar a girar, a partir del gener, per la resta de Menorca i Mallorca. És la segona obra de Ramis que estrena La Trup, després de l’èxit de “Lucrècia, o Roma lliure”.

07/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris