X

Menors tutelats, tècnics i administracions debaten sobre igualtat i gènere a Palma

Ho organitza la xarxa "Joves i Integració", que aglutina els centres d'11 territoris del país

07/10/2021

Menors tutelats, tècnics i administracions debaten sobre igualtat i gènere a Palma

“Un dia vaig sortir de la casa d’una amiga i un cotxe em va començar a perseguir. Era un trajecte de 10 minuts. En canvi, un amic meu que feia una hora que era a la mateixa zona, no li va passar res per ser home. Crec que qualque cosa està passant.” Són les paraules de Teresa Moscoso, una jove tutelada.

Ella participa avui en unes jornades organitzades per la xarxa Joves i Inclusió que aglutina els centres per a menors tutelats de 11 territoris del país. Durant prop de dos dies debatran sobre igualtat de gènere. Hi participen representants polítics, tècnics i joves amb la tutela de les administracions. La intenció és desterrar els prejudicis de gènere en aquest col·lectiu.

Segons Lídia González, vicepresidenta de Joves i Inclusió, “s’ha d’anar conscienciant i sensibilitzant a l’educació des de ben petits perquè quan arribin a l’edat adulta no hi hagi aquestes desigualtats. S’han de trencar estereotips que tenen molt interioritzats per la societat en què s’han criat. Moltes coses les tenen tan interioritzades que no se n’adonen fins que algú no els fa el clic i veuen que realment encara hi ha moltes desigualtats”.

Uns menors tutelats que venen de situacions complicades d’àmbit personal, familiar o a causa de moviments migratoris. Als centres de la Xarxa Joves i Inclusió disposen d’allotjament, orientació i atenció psicològica. I disposen de protocols molt clars per protegir aquestes persones.

“Hi ha una xarxa que intenta captar aquests menors per ser explotats. Amb l’IMAS i l’UFAM de la Policia Nacional cream uns protocols molt estrictes perquè això no passi”, explica Guillem Cladera, director de la Fundació Natzaret i vicepresident de Joves i Inclusió. “Evidentment és molt difícil arribar a tot i els menors tutelats, tot i el perill, han de gaudir d’una certa llibertat. La nostra feina és donar eines per identificar aquests perills”, clonclou.

La fundació Natzaret té 5 centres a Mallorca i 90 anys d’història.

07/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris