X

L’obertura de les discoteques ja ha fet augmentar nombre de reserves a Eivissa

A Eivissa, el sector espera superar fins i tot en determinades zones les xifres de 2019

08/10/2021

L’obertura de les discoteques ja ha fet augmentar nombre de reserves a Eivissa

La planta hotelera d’Eivissa nota tímidament l’obertura de les discoteques a partir d’aquest divendres i amb una pujada moderada del nombre de reserves. Tot i això, la Federació Hotelera de les Pitiüses, reconeix que la posada en marxa de l’oci nocturn, no ajudarà a allargar la temporada turística ni aturarà els tancaments programats per aquesta primera quinzena del mes d’octubre. Un mes que està sent bo per al sector a totes les illes, cosa que fa que els hotelers creguin que, a poc a poc, es va recuperant la normalitat d’abans de la pandèmia.

I, prova d’això, és que bona part dels establiments que han obert durant l’estiu han pogut acabar la temporada al setembre o l’octubre, com era habitual abans de la crisi de la COVID-19. A Eivissa alguns hotels han començat a tancar, però aquest mes d’octubre es presenta amb una ocupació alta, similar a la del 2019. El gerent de la Federació Hotelera de les Pitiüses, Manuel Sendino, afirma que “l’octubre segurament serà bo en comparació amb el del 2019 o 2018”, i que “en alguns llocs és fins i tot millor”. Els establiments de Platja d’en Bossa i els hotels rurals han estat el més beneficiats per aquestes xifres, segons l’entitat, que també confirma que a finals del mes de setembre ja hi va haver els primers tancaments.

TANCAMENTS TAMBÉ A MALLORCA

Uns tancaments que també han començat a produir-se a Mallorca, això sí, encara amb comptagotes. Al voltant del 5% de la planta hotelera clourà l’activitat aquesta primera quinzena d’octubre. María José Aguiló, la gerent de l’Associació Hotelera de Mallorca, assegura que molts establiments “s’aniran tancant progressivament”. En molts casos, assegura, “intentaran mantenir una temporada habitual, però en d’altres en què la situació de les reserves no acompanyi, possiblement hauran de tancar un poc abans”.

A MENORCA ENCARA NO ARRIBA LA NORMALITAT

Mentrestant, a Menorca, la meitat de la planta hotelera està oberta en aquests moments. El pont del Pilar, però, suposa un punt d’inflexió: a partir de dia 12 hi haurà molts tancaments. La previsió és que el 90% dels hotels acabin l’activitat a finals d’aquest mes. Lluís Casals, president dels hotelers de l’illa, assegura que s’acosten a la normalitat, però encara no és com en anys anteriors: “A partir del 20 de setembre al 31 d’octubre, sobrevivíem dels paquets turístics del mercat anglès i l’alemany. Ara aquests mercats han baixat bastant”. Pel que fa al perfil dels turistes, enguany ha estat més diversificat. Els mercats més importants han estat l’espanyol, el francès i el portuguès.

08/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris