X

El nou Pla General de Sant Josep podria tardar 10 anys en tramitar-se

Aquestes són les previsions del batle, que recorda que el Consell d'Eivissa prepara una normativa urbanística provisional

11/10/2021

El nou Pla General de Sant Josep podria tardar 10 anys en tramitar-se

L’Ajuntament de Sant Josep, marcat durant anys pels escàndols urbanístics, vol aprovar un nou planejament. Les previsions són que estigui acabat com a molt tard en 10 anys. Mentrestant, el Consell d’Eivissa treballa en unes normes provisionals que substitueixin les actuals, que són del 1986.

Sant Josep es regeix per unes normes urbanístiques de fa 35 anys. L’Ajuntament ha intentat sense èxit aprovar-ne unes de noves en dos ocasions, la darrera l’any 2014. Ara han encarregat la redacció del nou Pla General per un milió d’euros. La previsió es tenir un diagnòstic en sis mesos i aprovar inicialment el document dins d’un any, però el batle, Ángel Luis Guerrero, assegura que podria tardar una dècada en estar aprovat, perquè hi ha molts organismes que han d’emetre els seus informes. A més, bona part del municipi està afectat per l’aeroport, el que complica la tramitació.

La intenció és créixer més en vertical que en horitzontal per no continuar devorant el territori i només permetre construir en nuclis ja consolidats com Cala de Bou i Sant Jordi, però no a platges que s’han urbanitzat com Cala Vedella i Cala Tarida. Mentrestant, el Consell d’Eivissa s’ha compromès a redactar unes normes transitòries. La màxima institució insular assegura que no vol posar data d’aprovació a les normes provisionals, perquè es tracta d’un tema “molt complex”.

11/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris