X

Bones dades de reserves per al pont d’octubre

Ocupacions previstes d'entre el 60 i el 80% a la majoria de zones turístiques de Mallorca i al lloguer vacacional. amb predomini del turisme estranger i esportiu

08/10/2021

Bones dades de reserves per al pont d’octubre

Els establiments turístics de Mallorca afronten la recta final de la temporada amb bones ocupacions durant aquest pont del Pilar: amb prop del 65-70% per cent de la planta oberta. les ocupacions superen el 60% en la majoria de zones turístiques.

Amb 100% de la planta hotelera oberta i un 80% d’ocupació per a aquest pont d’octubre, la ciutat de Palma es beneficia sobretot de l’increment del turisme internacional de cap de setmana. “Octubre és el primer mes des de la pandèmia que iguala les xifres de 2019”, destaca el president de l’Associació Hotelera de Palma i Cala Major, Javier Vich.

Palma ultima els preparatius de la marató que se celebra aquest diumenge. Hi participen 5.000 corredors, i molts d’ells són estrangers que aprofiten per passar uns dies a Mallorca, acompanyats de familiars o amics.

El pont arriba en plena temporada de cicloturisme i això beneficia zones com Alcúdia i Can Picafort, on l’ocupació del 75% supera la del 2018 i la de 2019 (aquesta perjudicada per la fallida de Thomas Cook) i on la gran majoria dels hotels estan oberts. A la Platja de Palma, els hotelers preveuen un 50-55% per a tot aquest mes, però probablement es tancarà amb una dada superior per la bona marxa del mercat alemany.

Els habitatges vacacionals de Mallorca tenen una ocupació d’entre el 65 i el 70 per cent, dada que culmina una temporada millor de la que esperaven i que és molt similar a la d’octubre de 2019, segons les dades de la Federació d’Estades Vacacionals de Mallorca i d’Habtur.

Malgrat que el pont del 12 d’octubre incentiva els viatges dels espanyols, tant als habitatges vacacionals com als hotels la majoria de clients aquests dies són estrangers, i sobretot alemanys.

08/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris