X

Javi Zamora analitza el projecte de l’Hestia Menorca a la LEB Plata, davant l’estrena a Albacete

El madrileny valora la pretemporada, explica el seu llibre d'estil, la influència del base Jermaine Marrow i l'objectiu de l'ascens a la LEB Or

09/10/2021

Javi Zamora analitza el projecte de l’Hestia Menorca a la LEB Plata, davant l’estrena a Albacete

L’Hestia Menorca estrena aquest dissabte la seva quarta temporada a la LEB Plata. Ho fa la pista de l’Albacete, a partir de les 19:30 hores.

Però abans ens hem pres un cafè amb el seu entrenador, Javi Zamora. L’entorn d’Alcaufar Vell ha estat el marc en el qual l’entrenador madrileny ens ha fet una valoració de la pretemporada; ens ha parlat del seu llibre d’estil i la seva metodologia per a construir aquest projecte a mig termini; de la influència que tindrà el jugador que més impacte ha tingut en aquest període de preparació, el base nord-americà Jermaine Marrow; de la il·lusió que ha generat el joc de l’equip entre els aficionats i l’objectiu de pujar a la LEB Or. I, evidentment, del primer rival del curs, l’Albacete de David Varela.

COM ARRIBA L’EQUIP

«La veritat és que hem fet una gran feina a la pretemporada. Estic molt satisfet de com han anat aquestes setmanes, no hem patit cap incidència física i ens han servit per a construir aquesta metodologia de feina que volem per al grup i aquesta filosofia que ens ha d’acompanyar: no negociar els esforços, tenir una bona actitud, una bona disposició a la feina i tractar de créixer des de la intensitat i des de la defensa. Crec que hem crescut, evidentment, l’equip és molt jove, té molt de marge per a millorar, però crec que arribam a aquest inici de lliga després d’haver fet una bona feina de pretemporada».

VALORACIÓ DE PRETEMPORADA

«Vàrem començar amb el Torneig de Maó, crec que vàrem fer una bona feina tot i que només havíem entrenat vuit o nou dies junts i, a poc a poc, hem anat construint la filosofia defensiva que volíem. Aquest gran esforç que han fet els al·lots al Torneig Illes Balears ha estat un exemple d’allò que volem per a l’equip: un equip amb bona feina defensiva, que no estalviï a l’hora d’esforçar-se i que es mostri amb agressivitat, alegria i que pugui practicar un bon bàsquet quan pugui».

PROJECTE A MIG TERMINI

«Només em puc mostrar agraït. El projecte a quatre anys no és fàcil de veure. Els entrenadors, moltes vegades, tenim poca continuïtat a la feina i, en aquest cas, només puc donar les gràcies al club i a la directiva per aquesta confiança que han mostrat i crec que, pel que fa a la plantilla i jugadors, hem anat en la línia d’aquest projecte: importar talent i atraure talent jove. Que l’Hestia Menorca pugui servir de plataforma i de desenvolupament de jugadors joves, que encara han d’explotar i li poden donar moltes coses al bàsquet i, a la vegada, fer tot això competint. Evidentment, som un equip de competició i això ha d’anar de la mà de la formació».

LA INFLUÈNCIA DE JERMAINE MARROW

«Jermaine és un jugador molt especial, té un talent ofensiu indubtable, ja ho ha demostrat a la seva època universitària i al seu primer any com a professional. És un jugador capaç de generar avantatges, no és egoista. S’ha integrat molt bé dins l’equip, sí que m’agradaria que fos una referència ofensiva, que creixi dins els aspectes del joc que encara pot millorar: tractar de tenir un altre ritme de joc, controlar els temps dels partits. Si ell creix en aquests aspectes, l’equip també ho farà. Però, tot i que l’hem fitxat perquè sigui un referent a la parcel·la ofensiva, crec que no ens ha de generar aquesta dependència. Tenim molts de jugador capaços d’anotar, tenim un joc interior que li dona molt d’equilibri a la línia exterior. Una de les claus de l’equip ha de ser la de competir junts, compartir la pilota i que cada dia un o un parell de jugadors que puguin anotar i ser referència de l’equip».

OBJECTIU: ASCENS A LEB OR?

«És una qüestió que no ocupa molt de temps a la nostra ment, perquè dins el nostre cap només tenim el partit contra l’Albacete. És el primer partit de lliga, un camp molt difícil, un equip molt dur i molt ben entrenat. Ens hem de posar els objectius molt a curt termini. És positiu tenir somnis i provocar-los, però no s’han de convertir en frustracions, en falses expectatives i crec que nosaltres hem de ser humils. És un projecte jove, la categoria és molt dura i sempre és difícil ascendir. Hi ha grans projectes, grans ciutats, grans equips, grans aficions. No respectar la lliga i parlar d’ascens quan ni tan sols hem trepitjat la pista, em sembra un poc agosarat. Hem d’anar dia a dia, que la competició ens col·loqui al nostre lloc i, això que sí que és cert és que tractarem de fer feina perquè l’equip sigui competitiu cada jornada».

LA COMPETICIÓ I ELS RIVALS

«Amb aquesta mateixa humilitat miram els rivals. La pilota no s’ha posat en joc i hi ha equips amb molta tradició, com el Canoe, Ourense, el mateix Burgos. Equips amb moltíssima trajectòria. Crec que hi ha equips i plantilles molt competitives a la lliga, és una competició que s’està revalorant i hi ha molt de talent, grans entrenadors i grandíssims projectes».

ALBACETE, PRIMER ASSALT

«És un adversari amb un gran entrenador, que treu el màxim suc als seus equips, que sempre fa dels seus equips conjunts competitius, durs. És un equip amb molt de talent ofensiu. Crec que, a més, és un pavelló sensacional amb una gran afició. Serà un partit molt igualat, amb molta tensió i crec que atractiu. Esper que estiguem a l’altura i poder competir en un camp com el d’Albacete».
«Les opcions passaran per dominar el rebot, imposar el ritme de partit. Ens interessa un ritme alt, jugar físic i fer feina en defensa. Si ho feim i construïm des de la defensa i des del rebot defensiu per poder córrer, tendrem opcions de guanyar».

09/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris