X

El govern revisa la gestió d’Emergències per preveure millor el risc d’inundacions

"Les comunicacions haguessin sigut més fiables des del principi, i haguessim rebut un feedback de les actuacions que s'estaven fent", ha dit Felipe Ortiz, cap de la Unitat Operativa d'Emergències.

09/10/2021

El govern revisa la gestió d’Emergències per preveure millor el risc d’inundacions

Quan es compleixen tres anys de la torrentada de Sant Llorenç des Cardassar, el Govern han anunciat l’actualització i modernització de la Direcció General d’Emergències, per facilitar les tasques de previsió i d’intervenció per fer front al risc d’inundació.

S’ha augmentat el personal del Centre d’Emergències, fins a 59 operadors, 13 supervisors i 5 caps de sala. També s’està canviant el programari de gestió d’emergències, que tenia més de 25 anys; s’ha procedit a la revisió, adaptació i modernització d’equipaments així com la instal·lació de noves aplicacions tecnològiques, gestió de dades i millora de comunicacions.

Igualment s’ha incrementat el nombre de drons i també existeix un nou visor cartogràfic que juntament amb el Simba ajuda a tenir més informació i poder intervenir en millors condicions.

A més, es disposa d’un servei de meteorologia per donar suport a les dades arribades d’AEMET, per interpretar millor i amb més detall les característiques de les precipitacions.

Què hauria passat a Sant Llorenç amb aquestes innovacions? “Les comunicacions haguessin sigut més fiables des del principi, i haguéssim rebut un feedback de les actuacions que s’estaven fent”, ha dit Felipe Ortiz, cap de la Unitat Operativa d’Urgències.

09/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris