X

Medi Ambient ha aixecat 80 actes d’incompliment de la Llei de Residus

6 mesos després de la posada en funcionament de la norma, els consumidors ja comencen a notar la diferència

10/10/2021

Medi Ambient ha aixecat 80 actes d’incompliment de la Llei de Residus

Fa sis mesos que es implantar la llei de residus a Balears i segons la Conselleria de Medi Ambient ja hagut d’aixecar una vuitantena d’actes per incompliments. N’hi ha que encara tenen dubtes i s’han atès més de 2.000 consultes sobre l’aplicació d’aquesta llei. Els consumidors, ja comencen a notar la diferència.

Les cafeteries i restaurants de la Universitat són una de les zones on més cafès i menjars per endur-se es fan. Per això, van ser dels primers a posar-se en marxa per adaptar-se a la normativa vigent amb la nova Llei de residus. Ho explica Diego, cambrer del restaurant de la UIB: “Hem tret totes les llaunes de refrescs i d’altres, i en lloc de botelles d’aigua de plàstic, hem posat una osmosi i botella de vidre”.

D’ençà que es va posar en marxa la normativa, ara fa sis mesos, s’han aixecat una vuitantena d’actes que estan pendents de sanció.

La Conselleria considera que tant consumidors com distribuïdors hi estan implicats. S’han atès més de 2.000 consultes relacionades amb l’aplicació de la llei. I a la restauració. “Convidaria la gent a visitar les plantes de tractament de residus, perquè és una manera de veure el sistema absolutament insostenible d’un sol ús que tenim”, explica Sebastià Sansó, director general de Residus i Educació Ambiental.

“La gent ho entén i s’hi adapta”, diu Miquel Maimó, del Bar Vista Alegre de Palma. “Tenir-ho tot de plàstic era més barat. Ara és un encariment que hem d’assumir nosaltres, però és el que s’ha de fer”, explica Joan Pujol, de La Vida Dolça.

Sis mesos més tard, encara no es tenen les dades de disminució de residus generats. El balanç es farà a finals d’any, però confien que s’assoliran els objectius que es van marcar, entre d’altres, reduir en un 10% els residus generats l’any 2010.

10/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris