X

Cinc creuers simultanis desembarquen de cop 7.000 turistes al centre de Palma

El trànsit de creuers supera ja el d’abans de la pandèmia, amb 86 escales programades aquest octubre, un 95% més que al setembre

11/10/2021

Cinc creuers simultanis desembarquen de cop 7.000 turistes al centre de Palma

El Mein Schiff 3. | Foto: Juan Carlos Ballesteros

Palma torna a acollir avui cinc creuers simultanis. Els cinc duen uns 7.000 passatgers, tot i que van entre el 30 i el 50% de la seva capacitat. El centre de Palma és ple de creueristes.

L’octubre serà un mes com els d’abans de la pandèmia pel que fa a les escales de creuers. Segons les dades de previsions d’escales dels consignataris i l’Autoritat Portuària, s’han programat 86 escales, un creixement del 95% (gairebé el doble) respecte del mes de setembre. Un mes que ja està marcat per la recuperació del sector. Ho ha explicat a IB3 Notícies la presidenta de la Comissió de Consignataris de la patronal nàutica APEAM, Beatriz Orejudo.

De fet les dades superen les d’octubre del 2019, amb 3 escales més. La gran majoria són a Palma, amb 61 escales, seguida d’Eivissa, amb 16 vaixells previstos. El creixement des de l’autorització dels creuers el juny ha estat molt ràpid, passant de dues escales fins a les 86 d’octubre. A partir del novembre les escales ja acusen el final de la temporada. “Les previsions per a 2022 i 2023 són bones”, diu Orejudo, que espera que l’any que ve sigui similar a 2019.

El nombre de passatgers és inferior a la situació prepandèmia. Els creuers arriben en aquests moments amb un 40% d’ocupació, en part per les restriccions sanitàries que hi ha als vaixells. Aproximadament un 80% dels tripulants de creuers i ferris estan vacunats. Per fomentar la vacunació de la totalitat d’ells, les navilieres que tenen base al port Palma han arribat a un acord amb l’IB-Salut pel qual ja els està administren la vacuna al centre de Son Dureta.

 

11/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris