X

El Parc fotovoltaic Agrisolar Es Mercadal, declarat projecte industrial estratègic

Actuació imprescindible pel tancament de la central tèrmica de Maó

11/10/2021

El Parc fotovoltaic Agrisolar Es Mercadal, declarat projecte industrial estratègic

El Consell de Govern ha declarat com a projecte industrial estratègic el projecte del parc fotovoltaic Agrisolar des Mercadal, de 20 MWp, potència equivalent a 6.000 habitatges i que serà pioner en la producció agroenergètica. Es tracta del segon projecte de les Illes Balears que es declarat com a projecte industrial estratègic, després del Mallorca Green Hysland. Ha rebut el vistiplau unànime dels membres del Consell de la Indústria i té els informes favorables de l’Ajuntament i del Consell Insular, que estableixen un seguit de condicions que s’han de tenir en compte en la redacció del projecte d’execució.

L’actuació del projecte consisteix en la instal·lació d’un parc fotovoltaic de 19.999,98 kWp , ocuparà 20 hectàrees i constarà de més de 37.000 panells solars. El parc, en fase de construcció, podrà arribar a generar fins a 20 llocs de treball. El projecte serà pioner a Espanya, ja que tractarà per primera vegada a les Balears i al nostre país la producció agroenergètica, utilitzant, entre altres elements, l’ombra que generin aquestes plantes’, ha explicat el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes.

Passes cap al tancament de la central tèrmica de Maó
Yllanes ha destacat que aquesta actuació és un projecte imprescindible per complir el full de ruta de l’Estratègia Menorca 2030 per descarbonitzar l’illa. L’objectiu és arribar al 2030 amb al 85 % d’energies renovables.

11/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris