X

Felanitx demana a Ports celeritat per rehabilitar les barraques de Portocolom

Alguns escars estan precintats i a punt de passar per ull

11/10/2021

Felanitx demana a Ports celeritat per rehabilitar les barraques de Portocolom

L’Ajuntament de Felanitx aprovarà avui vespre una moció per demanar a Ports de les Illes Balears que arregli les barraques de Portocolom. Es tracta dels antics escars de pescadors, que conformen una de les imatges més conegudes d’aquest nucli costaner. El seu estat s’ha degradat molt, fins al punt que alguns s’han hagut de precintar perquè estan a punt de passar per ull. Ports IB també ha col·locat blocs de formigó damunt el passeig per evitar que els vehicles hi continuen aparcant i accelerin el procés de degradació.

L’any 2019, Ports va anunciar que invertiria 7 milions d’euros a rehabilitar els escars, però fins al moment no hi ha fet res. El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha dit aquest dilluns que el Consistori felanitxer està preocupat que el projecte s’acabi dilatant en el temps i finalment les barraques es degradin i desapareixin. En aquest sentit, demanen celeritat a Ports perquè es reparin el més aviat possible.

Els escars daten del segle XIX i n’hi ha uns 150. Des de l’any 2018, i en compliment de la llei de costes, han passat a ser propietat de Ports, que també n’haurà de renovar les concessions d’ús.

11/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris