X

El mercat del lloguer residencial a Menorca: poca oferta, molta demanda i preus elevats

Els pocs pisos disponibles se situen entre els 600 i 700 euros i cada vegada són més nombrosos els que s'ofereixen tan sols fins a maig o juny

11/10/2021

El mercat del lloguer residencial a Menorca: poca oferta, molta demanda i preus elevats

El mercat del lloguer a Menorca fa anys que arrossega el mateix problema: poca oferta, molta demanda -que s’ha incrementat a causa de la pandèmia-, i preus elevats. Tampoc el final de temporada, quan se solia generar més moviment, aconsegueix canviar l’escenari i trobar un habitatge per viure-hi tot l’any. De fet, als principals cercadors només s’ofereixen un centenar de pisos i apartaments a tota l’illa.

Els pocs pisos disponibles se situen entre els 600 i 700 euros -inassumibles per molts llogaters- i, a més, cada vegada són més nombrosos els que s’ofereixen tan sols fins a maig o juny, coincidint amb l’inici de la temporada turística. El sector immobiliari creu que, per resoldre la situació, és necessària la col·laboració de les administracions.

El Consell de Menorca va impulsar fa 3 anys la zonificació del lloguer turístic. Pretenia afavorir el lloguer residencial als nuclis urbans de l’illa i concentrar el lloguer turístic a les urbanitzacions. Ara mateix, però, només un terç dels habitatges que es publiciten als portals immobiliaris són als centres de les ciutats. Sense la zonificació, el Consell assegura que aquest percentatge seria encara menor.

11/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris